Ratas rõhutas Eesti rolli maailma keskkonnaotsuste kujundamisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Nicolas Lambert / AFP / Scanpix

Peaminister Jüri Ratas ütles kolmapäeval Kultuurikatlas ÜRO keskkonnakonverentsi avamisel, et Eestil on maailma keskkonnaotsuste kujundamisel oluline roll.

«Rääkides pidevalt majanduse kasvust ja arengust, ei tohi me ära unustada, et riikide areng ei saa toimuda keskkonna arvelt,» sõnas ratas valitsuse pressiesindaja teatel. «Meie kõigi ülesanne on keskkonda kaitsta ning anda mitmekesine loodus ja maailm edasi ka meie järeltulevatele põlvedele.»

Eesti võõrustab koostöös ÜRO Keskkonnaprogrammiga nii kõrgetasemelist konverentsi esmakordselt.

Ratas tõi välja, et lisaks keskkonnahoiule ning säästlikule majandamisele on Eesti teistele riikidele teejuhiks ka oma innovaatiliste lahendustega. Eesti on kohanenud ülemaailmsete suundumustega ning integreerinud need edukalt oma e-teenustesse. «Näiteks on Eestis digitaalselt kättesaadav mitmesugune keskkonnaalane teave. Lisaks saavad ettevõtted taotleda erinevaid keskkonnavaldkonda puudutavaid lube elektroonselt,» ütles Ratas ning lisas, et kogutud teave aitab meil omakorda hinnata keskkonnaalaseid suundumusi ja teha valdkonna planeerimisel analüüsitud ning teadmistepõhiseid otsuseid.

Innovaatilised keskkonda parandavad lahendused on ka järgmisel aastal toimuva ÜRO keskkonnaassamblee peateemaks.

Veel rõhutas Ratas Eesti jätkuvat suundumust teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni arendamisel. «Seda toetab meie ülikoolide, uurimisasutuste ning ettevõtete vaheline edukas koostöö ning tõdemus, et Eesti on innovatsiooniindeksi kasvukiiruse poolest Euroopa Liidus üks esimesi,» sõnas Ratas.

ÜRO keskkonnafoorumil antakse ülevaade maailma keskkonnaolukorrast. Valdkonna tippspetsialistid koos ettevõtjate ning huvirühmadega tutvustavad maailma keskkonnaprioriteete ning liikmesriigid annavad edasi oma parimaid praktikaid keskkonna hoidmisel. Eesti tutvustab osalejatele oma innovatiivseid lahendusi keskkonnaseisundi parandamisel ning valdkondliku info kogumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles