IMFi juht hoiatab nn kaotatava kümnendi eest

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christine Lagarde.
Christine Lagarde. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde hoiatab maailmamajanduse võimaliku kaotatava kümnendi eest, kui riigid ei võta midagi otsustavat ette majanduskasvu aeglustumise peatamiseks, kirjutab Bloomberg.

«Meie järjest integreeruvas maailmas ei saa mitte ükski riik ega regioon liikuda üksinda,» ütles ta täna Pekingis toimuval foorumil peetud kõnes. «Maailmamajanduse pea kohale kogunevad tumedad pilved,» lisas ta.

Arenenud majandustel lasub usalduse taastumisel ja kasvu kiirendamisel eriline vastutus ning Hiina peab ergutama tarbimist ning laskma oma valuutal tugevneda, lisas Lagarde.

«Kui me ei tegutse ning ei tegutse koos, võime me sattuda ebakindluse ja finantsilise ebastabiilsuse allakäiguspiraali ning see võib viia globaalse nõudluse kokkuvarisemiseni,» ütles IMFi juht ning lisas, et lõpptulemusena võib viia see madala majanduskasvu ja kõrge tööpuudusega nn kaotatava kümnendini.

Jaapani kaotatud kümnend algas 1990ndatel, kui pärast kinnisvaramulli lõhkemist ning majanduskriisi kasvas majandus keskmiselt üks protsent aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles