Saaremaale rajatakse Suure Tõllu teemapark

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntuim Suure Tõllu kehastus - ajalooline jäämurdja. Pildil on selle 90. sünnipäevaks valmistatud tort.
Tuntuim Suure Tõllu kehastus - ajalooline jäämurdja. Pildil on selle 90. sünnipäevaks valmistatud tort. Foto: Küllike Rooväli

MTÜ Salme Rahvamaja Selts sai PRIA-lt 150 000 ja kohaliku omaalgatuse programmist 15 000 krooni Saaremaale Salme jõe lähedusse ehk Sõrvemaa väravate juurde Suure Tõllu teemapargi rajamiseks.


Kevadel peab kivisõelmetega kaetud Saaremaa vägilase nime kandev 600-meetrine terviseraja ring valmis olema, kirjutab Meie Maa.

«See on Salme rannapargi jätk. Kui jalgrattarada, mis äsja valmis sai, on rohkem rulluisutajate ja rattasõitjate jaoks, siis Suure Tõllu rada tuleb rohkem kepikõndijatele ja niisama jalutajatele,» rääkis valla kultuurijuht Maire Sillavee.

Salme kant on suuresti seotud Suure Tõllu muistenditega, seetõttu teemapargi rajamisel lähtutaksegi vägilase kohta levivatest legendidest. Näiteks saab teemapargis ronida mööda Pireti põllepaelu. Sinna tuleb ka vankritelg, millega Suur Tõll Palaja soos raudmehi materdas jne.

Tulevikus, kui ka muuseum valmis, moodustabki tervik terviseraja, laululava ja pooppuu-alleega Sõrvemaa väravad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles