Metsavasele loengut andnud Ants Laaneots meenutab: tugev, terve, suur poiss (4)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots.
Ants Laaneots. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Riigikaitsekomisjoni liikme ja endise kaitseväe juhataja Ants Laaneotsa sõnul mäletab ta Deniss Metsavast kooli ajast ning tal on raske mõista, miks eestimeelsena tundunud noormees riigireetmise teed läks.  

«Minu jaoks on suur üllatus see meie noormees major Deniss Metsavas, keda ma tean tegelikult veel kadetina Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustest,» kommenteeris riigireetmise kahtlustusega vahele võetud isa ja poja tegevust riigikaitsekomisjoni liige Ants Laaneots. Poliitiku sõnul lõpetas Deniss Metsavas seal nii põhikursuse, kui ka keskastme kursuse.

«Tugev, terve, suur poiss,» kirjeldas riigikaitsekomisjoni liige Metsavast. «Päris hea peaga,» lisas Laaneots. Tema sõnul on raske öelda, miks Deniss reetmise teele läks. Laaneotsa sõnul kahtlustab ta ise, et Denissi isa Pjotr Volin oli see, kes poja halvale teele kaasa viis.

«Lihtsalt mäletan seda poissi, seda ei suuda ma kuidagi uskuda, et ta läks reetmise peale välja, sest ta seisukohad tol ajal, kui ma loenguid pidasin, olid pigem eestimeelsed. Kas see oli siis kate või midagi sellist, seda ma ei oska öelda,» arutles Laaneots, kes enda sõnul väga palju küll Denissiga kokku ei puutunud.

Laaneotsa sõnul on isa ja poja tegevusega tekitatud suur kahju Eesti julgeolekule ja kaitseväele tervikuna. «Kusjuures GRU on Venemaa kõige efektiivsem luureorganisatsioon,» sõnas poliitik.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles