Reps: reaalainete õpetajad ei hakka teistest rohkem palka saama (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ei pea võimalikuks tõsta reaalainete õpetajate palkasid riiklikult teiste ainete õpetajate töötasudest kõrgemaks nagu seda soovis IT-ettevõtete liit.

«Eraldi matemaatikaõpetajatele teistsugust palka luua mina ei näe võimalust muud moodi, kui ainult, siis kui kool seda ise tahab teha,» ütles Reps.

Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL) kutsus eile riigikogu otsima võimalusi 2019. aasta riigieelarve menetluse käigus reaalainete ja tehnoloogiat rakendavate õpetajate palkade kiiremaks tõstmiseks kui ülejäänud ainete õpetajatel.

Reps selgitas, et järgmisel aastal tõusevad juba kolmandat aastat kõikide õpetajate palgad ning koolidele lisanduv 20-protsendine palgafondi kasv annab võimaluse paindlikumaks värbamiseks. Tema sõnul on seda ka tehtud näiteks IT-valdkonnas, ettevõtlusõpetajate värbamisel või noorteadlaste kaasamisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles