Populaarne paradiisisaar avatakse turistidele taas, kuid piirangutega

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JUN N. AGUIRRE/ EPA/ Scanpix

Valge rannaliiva ja türkiissinise veega Filipiinide populaarseim saar Boracay suleti aprillikuus turistidele tugeva veereostuse tõttu. Oktoobris avatakse saar taas külastajatele.

Boracay suleti turistidele pooleks aastaks pärast seda, kui Filipiinide president Rodrigo Duterte avaldas pahameelt saare reovee käitluse kohta.

Probleem seisnes selles, et turiste teenindavad kohalikud ettevõtted ja tavalised majapidamised suunasid reovett tihti ebaseaduslikult merevette, mistõttu tuli läbi viia korralik puhastustöö ning reovee torude kontroll saarel. 

Nüüd tundub, et saar on puhtaks tehtud, kuna Filipiinide Turismiamet (DOT) teatas, et Boracay avatakse 26. oktoobril taas turistidele, kirjutas Lonely Planet. Sellegipoolest peavad turistid arvestama nüüd mõningate muudatustega.

Näiteks ei ole nüüd saarel lubatud avalikes kohtades ja randades enam suitsetada ega alkoholi tarbida. Boracayl saavad olema vaid kindlad piirkonnad, kus suitsetamine ja joomine lubatud on. 

Samuti hakatakse piirama saarele lubatavate turistide arvu. Hetkel pole veel ametivõimud seda arvu täpsustanud.

Boracay on seitse kilomeetrit pikk ja 500 meetrit lai saar, mille populaarne Valge rand on oma ilu poolest maailmakuulus. Pärast saare sulgemist nägi riik vaeva, et turiste endiselt riiki meelitada ning Filipiinide teistesse kaunitesse paikadesse suunata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles