Ain Aaviksoole leiti lõpuks mantlipärija

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Aaviksoo (keskel)
Ain Aaviksoo (keskel) Foto: Sander Ilvest

Sotsiaalministeeriumi ministrid Kaia Iva ja Riina Sikkut kinnitasid kevadel Ain Aaviksoost vabaks jäänud e-teenuste ja innovatsiooni asekantsleri kohale Kalle Killari, kes on 2015. aastast juhtinud strateegia ja eelarve osakonda.

Mõne aasta ees suurte plaanidega sotsiaalministeeriumi IT-asekantsleriks hakanud Ain Aaviksoo lahkus 1. aprillist ametist. Tegemist oli tema kolmanda lahkumisega sellest asutusest. Nüüd, pea pool aastat hiljem on ministeerium talle lõpuks mantlipärija leidnud.

Ministeeriumis juba varasemalt töötanud Kalle Killari sõnul on tema olulisim väljakutse uuel ametikohal muuta tervishoiu, sotsiaal- ja töövaldkonna e-teenused paremini koostoimivaks ning tulemuslikumaks.

Kalle Killar
Kalle Killar Foto: Erakogu

«Pikatoimelisi ja ebamugavaid e-lahendusi me endale lubada ei saa, seepärast on minu suurim väljakutse luua kõigi sotsiaalministeeriumi valdkondade teenustest kasutajasõbralike ja tõhusate lahenduste võrgustik,» ütles esmaspäeval asekantslerina alustav Kalle Killar.

Tema sõnul muutuvad vananeva rahvastikuga ühiskonnas nii inimeste vajadused kui kasvab rahaline surve erinevatele teenustele. «Just e-teenustes peitub võti, kuidas saame erinevatel tasanditel teha teenused kättesaadavaks ja nende kasutamise võimalikult lihtsaks,» lausus tulevane asekantsler.

Kalle Killar on kokku üheksa sotsiaalministeeriumis töötatud aasta jooksul tegelenud välisfinantseerimise ning riigieelarve küsimustega, sh oli aastatel 2008 ja 2009 ka välissuhete ja arenduse asekantsler.

Varasemalt, aastatel 2009–2013 töötas Killar Suurbritannias Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) asedirektorina. Ka on ta juhtinud PRIA siseauditi osakonda ning töötanud Euroopa Komisjonis põllumajanduse direktoraadis. Killar on lõpetanud Tartu ülikooli majandusteaduskonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles