Haapsalu lastekodu töötajad said lukustatavad kapid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu lastekodu põlengus 20. veebruaril hukkus kümme hoolealust ja hävis kolmandik hoonest.
Haapsalu lastekodu põlengus 20. veebruaril hukkus kümme hoolealust ja hävis kolmandik hoonest. Foto: Arvo Tarmula / Lääne Elu

Aasta algul põlengus kümme kasvandikku kaotanud Haapsalu lastekodu hoolekogu arutas täna, kuidas edeneb lastekodu turvalisemaks muutmiseks planeeritud muudatuste elluviimine ning tõdes, et soetatud on lukustatavad kapid ja koostamisel detailsed töökorralduse dokumendid.

Koosolekul ei viibinud tervislikel põhjustel lastekodu direktor Eve Kabin, lastekodu esindas tema asetäitja Annely Nõupuu, kes andis ülevaate eelmise hoolekogu koosolekul püstitatud ülesannete täitmisest.

Nõupuu sõnul on personalile soetatud lukustatavad kapid, detailsed töökorralduse dokumendid on koostamisel ning valmivad hiljemalt 1. detsembriks 2011. Kolme kasvatusala töötajaga on töösuhe lõppenud.

Lääne maavalitsus esitas 28. septembril Lääne prefektuuri Haapsalu politseijaoskonnale teate väärteomenetluse algatamiseks direktori suhtes, keda süüdistati tubakaseaduse rikkumises, kuna ta lubas töötajatel lastekodu territooriumil suitsetada. Politsei alustas väärteomenetlust. Hoolekogu on seisukohal, et direktor jätkab oma ametikohal.

Haapsalu lastekodu põlengu kriminaalmenetluse käigus selgus, et personal eiras sageli suitsetamiskeeldu lastekodu territooriumil ning kasvandikud teadsid, kus suitsetajatest töötajad oma tikke või tulemasinaid hoidsid. Kriminaalmenetlus 20. veebruaril 10 lapse hukkumise põhjustanud põlengu põhjuste väljaselgitamiseks lõpetati septembris ilma süüdistust kellelegi esitamata, sest kuriteo toime pannud isikut ei õnnestunud tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles