Jalgpallikoondise staarmängija hoiab Soomet endiselt teadmatuses

Toimetas Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Eremenko veel Soome koondise särgis. Vastaseks Belgia tuus Kevin De Bruyne.
Roman Eremenko veel Soome koondise särgis. Vastaseks Belgia tuus Kevin De Bruyne. Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS

Soome jalgpallikoondis peab järgmisel nädalal Turus Rahvuste liiga kohtumises Eestit võõrustama dopingukaristust kandva Roman Eremenkota. Ent sugugi selge pole ka see, kas põhjanaabrite viimaste aastate säravaim mängija keelu lõppemise järel siniristilipu alla naaseb või mitte.

Eremenko kokaiini pruukimisest tingitud kaheaastane võistluskeeld lõpeb 6. oktoobril. Vahepeal on selgeks saanud, et ta klubikarjäär jätkub Moskva Spartakis, kuid Soome koondise esindamise kohta pole loov poolkaitsja avalikkuse ees seni soostunud sõna võtma.

«Rääkisin värskelt Romaniga. Aga seis on täpselt sama, mis kogu aeg olnud. Leppisime kokku, et ta annab ise oma plaanidest ja mõtetest kõigile teada,» sõnas Soome koondise peatreener Markku Kanerva kodumaisele meediale.

Samas möönis Kanerva, et vähemalt tema aimab, mis suunas tuuled puhuvad. «Jah, ma lootnuks, et ta on praeguseks juba kõigile enda tuleviku kohta kommentaarid andnud. Mina tean tema mõtteid, aga oleme omavahel kokku leppinud, et pole minu asi neid avada. Austan kokkulepet.»

Viimati kandis Eremenko Soome särki vahetult enne keelu algust ehk sügisel 2016. Pärast dopingukaristust sai ta mitmelt poolt kriitikat, mis võis väidetavalt mõjutada tema koondise esindamise otsust.

Soome kohtub Rahvuste liiga avavoorus laupäeval Tamperes Ungari ja järgmisel teisipäeval Turus Eestiga. Võõrustajate põhitegijatest jäävad neist heitlustest eemale Alexander Ring (New York City), Kasper Hämäläinen (Varssavi Legia), Fredrik Jensen (Augsburg) ja Joel Pohjanpalo (Leverkuseni Bayer). Koosseisus on kaks Soome liiga mängijat – Ats Purje klubikaaslased Kuopio Palloseurast Rasmus Karjalainen ja Henri Toivomäki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles