Õpilasliit nõuab selget sisseastumissüsteemi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisseastumine Tallinna Ülikooli.
Sisseastumine Tallinna Ülikooli. Foto: Priit Simson

Nädalavahetusel toimunud Eesti Õpilasesinduste Liidu üldkoosolekul kinnitati liidu ametliku seisukohana kuuest punktist koosnev dokument.

Üheks olulisemaks punktiks peavad õpilasesindajad selge sisseastumissüsteemi loomist, mis senisest enam arvestaks tudengikandidaadi motivatsiooni ning sobivust erialale.

«Leiame, et riigieksamid ei anna tegelikku ja adekvaatset ülevaadet õpilase sobivusest valitud erialale. Tihti tuleb ette, kus gümnaasiumilõpetajad valivad eriala selle järgi, mis tulemused saadi riigieksamil, mitte aga selle järgi, mida soovitakse õppida ning millise erialaga end tulevikus siduda,» sõnas liidu juhatuse aseesimees Liina Hirv.

Teiste punktidena on käsitletud õppekava täitmise mahu jätmist 75 protsendile, õppelaenu ja õppetoetuse süsteemi, kõrgkoolide rahastamisel kvaliteedi arvestamist ning võõrkeelsete õppekavade tasuliseks muutmist.

Üldkoosolek on liidu kõrgeim otsustusorgan, mis kutsutakse kokku kaks korda aastas. Mõlemal korral annab juhatus aru poolaasta tegemistest ning kevadeti valitakse ka uus juhatus.

Sel üldkoosolekul võeti vastu ka parandatud karjääriõppe seisukoht, uue aasta tegevuskava ning eelarve. Kõik dokumentidega on võimalik tutvuda õpilasliidu kodulehel www.opilasliit.ee.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 100 000 õpilase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles