Kohus kinnitas Väätsa Agro uue saneerimiskava

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinategu Väätsa Agros kolm aastat tagasi.
Heinategu Väätsa Agros kolm aastat tagasi. Foto: SCANPIX

Pärnu maakohus kinnitas eile oma määrusega ASi Väätsa Agro uue saneerimiskava, mis näeb ette meetmed ettevõtte tegevuse jätkamiseks ja kõigi võlausaldajate huvide parimaks kaitseks.

Väätsa Agro juhatuse esimehe Tiit Tuuleveski kinnitusel suudab Väätsa Agro ka ekspertide hinnangul saneerimismenetluses täita oma kohustusi võlausaldajate ees oluliselt paremini kui pankrotimenetluses.
 
«Väätsa Agro jooksev majandustegevus on kasumlik juba alates 2010. aasta suvest ja saneerimine annab meile reaalse võimaluse jätkata farmi stabiilset ning kasumlikku majandamist. Kuna saneerimiskava hakkab kehtima kohe, sõltumata kohtumääruse võimalikust vaidlustamisest, teeme võlausaldajatele esimesed väljamaksed kava järgi juba järgmisel kalendrikuul ehk detsembris,» lausus Tuuleveski.
 
Kinnitatud saneerimiskava näeb ette meetmed Väätsa Agro tegevuse jätkamiseks viisil, mis tagab kõigi võlausaldajate huvide parima kaitse. Uue saneerimiskava koostamisel on arvestanud eelmise saneerimiskava menetlemise käigus riigikohtu poolt antud juhistega, kuidas tagada kõigi võlausaldajate võrdne kohtlemine.

Väätsa Agros töötas oktoobri lõpu seisuga 140 töötajat, millega ettevõte on Väätsa valla suurim tööandja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles