Väikekaupmees majanduskasvu mõjust: hinnad tõusevad iga päev

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocco OÜ juhatuse liige Silvia Toode.
Rocco OÜ juhatuse liige Silvia Toode. Foto: Liis Treimann

Eelmise aastaga võrreldes on tänavune aasta oluliselt parem, tõdes Sakus toidukauplust  pidava Rocco OÜ juhatuse liige Silvia Toode vastuseks küsimusele, kas majanduskasvu number ka igapäevaselt kuidagi mõju avaldab. Negatiivse poole pealt tõi ta välja sisseostuhindade kallinemise.

«Suvel käib meil oluliselt rohkem rahvast ja sügiseti müük langeb kõvasti, kuid sel sügisel ei ole seda juhtunud,» rääkis ta, lisades küll kohe, et kindel ei või olla, kaua see maailmamajanduse süngete arengute valguses kestab.

Toode sõnutsi annab elujärje mõningasest paranemist tunnistust see, et inimesed ostavad rohkem kulinaariatooted, mida eelmisel aastal osteti oluliselt vähem. Samas suurt nihet inimeste käitumises ei ole toimunud. «Enne palgapäeva ostetakse ikka ainult leiba ja piima ja pärast  palgapäeva midagi kallimat,» märkis ta.

Samas toonitas ta, et hinnad liiguvad jätkuvalt ülespoole.«Praktiliselt iga päev sisseostuhinnad tõusevad,» lausus ta, märkides, et osa paranenud  käibest annab kindlasti ka hinnatõus. Kui suure osa kasvanud käibest hinnatõus moodustab, ei osanud ta öelda, sest selle üle eraldi arvet ei peeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles