Tänavune aasta isa on Aavo Ots

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Ots
Aavo Ots Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tänavuseks aasta isaks kuulutati viie lapse isa, dirigent ja muusikapedagoog Aavo Ots.

Muusikaakadeemia õppejõudu ja mitmete orkestrite asutajat Aavo Otsa armastavad lisaks oma lastele ka tema õpilased, ütles Eesti Naisliidu esinaine Siiri Oviir tänavust aasta isa välja kuulutades.

Aasta isa kuulutatakse välja igal aastal isadepäeval Estonias toimuval pidulikul kontserdil.

Eesti Naisliit on aasta isa tiitlit omistanud aastast 1998. Aasta isaks võib kandideerida Eesti kodanik, kelle peres kasvab või on üles kasvatatud vähemalt kaks tublit last, kes on oma töös pädev ja tunnustatud ning on perekonna väärtustamise heaks eeskujuks ka väljaspool perekonda.

Mullu oli aasta isa Tartu linnapea Urmas Kruuse. Varasematel aastatel on tiitli pälvinud veel Eduard Jaansen (talupidaja, 4 last), Enno Lend (tehnikakõrgkooli prorektor, 6 last), Ants Taul (torupillimängija ja õppejõud Viljandi Kultuuriakadeemias, 3 last), Aare Kabel (talupidaja ja kaitseliitlane, 4 last), Arne Mikk (Estonia Seltsi esimees, Rahvusooperi Estonia loominguline juht, 3 last), Jaan Kallas (Maarja Küla asutaja, 2 last), Märt Riisenberg (OÜ Kehtna Mõis asutaja ja tegevjuht, 4 last), Jaan Sild (Harku Eksperimentaalinstituudi majandusjuht, 5 last), Mehis Viru (kergejõustikutreener, 3 last), Lembit Peterson (näitleja ja lavastaja, 6 last), Hans Sissas (Eesti Ema monumendi idee autor, 3 last) ja Heinz Valk (kolme tütre isa ja 9 lapselapse vanaisa).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles