Kütusevarguste maffiagrupp astub kohtu ette

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohtus algab teisipäeval kohtuprotsess 15-liikmelise jõugu üle, keda süüdistatakse kütuse transiiditorust suurtes kogustes kütuse varastamises ning rahapesus.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi varastas grupeering 2008. aasta oktoobrist kuni 2009. aasta veebruarini Maardus ASile Vopak E.O.S kuuluvast Trendgate terminali kütuse transiiditorust raskekütteõli ehk masuuti üle seitsme miljoni krooni väärtuses, vahendab ERR Uudised.

Uudisteportaali andmetel süüdistab riigiprokuratuur 38-aastast Aleksandrit püsiva ja selgelt jagatud ülesannetega grupeeringu loomises, et varastada masuuti ning legaliseerida sellest saadavat tulu.

Jõuku oli kaasatud ka üks endine politseinik, kes teavitas kambajõmme politseiautode liikumisest ja politseioperatsioonidest Maardus ja selle lähiümbruses.

Samuti süüdistatakse jõuku 2008. aasta 17. augustil vedurijuhiga kokkumängides Maardu lähedal ASile Eesti Raudtee kuuluvatest vagunitest 726 koti kokku 46 000 kilogrammi kakaoubade varastamises, millega tekitati 1,37 miljonit krooni kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles