Jaapani põhjaosa raputas tugev maavärin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vooluta jäi muu hulgas Sapporo telejaam.
Vooluta jäi muu hulgas Sapporo telejaam. Foto: Masanori Takei / AP

Jaapani põhjasaart Hokkaidot raputas neljapäeva varahommikul tugev 6,6 magnituudine maavärin, surma sai vähemalt üks inimene, teatasid USA geoloogiateenistus (USGS) ja kohalik meedia.

Tsunamihoiatust ei antud.

Tõuke kese asus Sapporo linnast 62 kilomeetri kaugusel kagus. Mõned minutid hiljem järgnes ka 5,3 magnituudine järeltõuge. Nõrgemad järeltõuked jätkusid läbi öö.

Kohalike meediakanalite andmetel sai surma 82-aastane mees, kes kukkus tõuke ajal trepist alla.

Valitsuse eestkõneleja Yoshihide Suga info kohaselt leidis aset vähemalt kuus maalihet ja varises kokku kuus elumaja. Mitmel pool esines voolukatkestusi ja elektrita jäi muu hulgas ka Sapporo teletorn.

"Ma ärkasin kella kolme ajal öösel tugeva tõuke peale. Oli täielik pimedus ja isegi liiklusvalgustus ei põlenud väljas," kirjeldas Sapporo kesklinna elanik Akira Fukui.

"Ma olin väga hirmunud. Ma tundsin vappumist, mis kestis umbes 30 sekundit. Ma olin kuuendal korrusel ja see oli väga õudne," kirjeldas teine linnaelanik kohalikule rahvusringhäälingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles