Sünnipäev lõppes tapmise ja ohvri süütamisega

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Tartumaal Vara külas laupäeval tapetud ja põlema süüdatud mehe mõrvajuhtum on õudse lõpuga lugu, mille stsenaarium oleks justkui maha viksitud Ladina-Ameerika seebiseriaalist, kus põhiküsimus on, kes kellega käib.

Olemuselt ülimalt küüniline veretöö toimus ööl vastu laupäeva, kui Varal peeti ühes majas noore naise sünnipäeva. Sellest naisest saigi kogu verise sündmuse nii-öelda algallikas.

Veretöö ohver oli naise aastatetagune peigmees Kristjan, kellel aeg-ajalt endiselt vana pruudi juures istumas meeldis käia, siis, kui ta oma praegusest elukohast Vara külla seiklema sattus.

Pealegi oli naise elukaaslaseks Kristjani noorem vend Kristo. Soomes ehitajana töötav mees, kellel naisega kahe-aastased kaksikutest lapsed, kuid kelle suhted naisega samuti viimasel ajal kõige paremini ei sujunud.

Kristo oli saatuslikul õhtul samuti sünnipäevaseltskonnas, kus viibis ka 19-aastane Erkki, noormees, kelle isa oli perenaisele lapsepõlves võõrasisaks olnud. Tunnistajate väitel olid perenaise tunded Erkki suhtes viimasel ajal veidi soojemaid kui võõrasõe ja -venna puhul normaalne oleks.

Kohalike väitel alkohol Erkkile ei sobinud, sest ta kippus purjuspäi «hulluks» minema. Nagu Postimehele väideti, oli Erkki varem juba ühel korral Kristjanile naise kodus kallale läinud ja teda kurikaga ootamatult selja tagant löönud. Siis lõppes see Varas aastaid joomamehe kuulsusega olnud ja samuti rahulike elanike tülitaja kuulsusega Kristjanile vaid muhuga.

Reedeõhtune sünnipäev Kristjanile enam nii õnneliku lõpuga ei olnud. Noorim vend Kristo rääkis vahetult pärast veretööd pere kolmandale vennale Virkkole, et Kristjanil tekkis ühel hetkel majas sünnipäevalistega tüli.

Vend Virkko väitel teatas Kristo seejärel vanemale vennale, et viib Moostes ema juures elava ja juhutöödest elatunud Kristjani autoga koju. Kui vennad astusid majast välja, järgnenud neile ootamatult Erkki, kes ründas Kristjanit väidetavalt kirvega.

Mis seal täpselt toimus, peab selgitama uurimine. Vend Virkko väitel põgenes eile endiselt vahi all olnud Kristo oma elu pärast kartes kuriteokohalt minema. Uurimisversioon räägib Postimehe andmeil aga pigem sellest, et Kristogi oli vanemat venda löönud.

Virkko seda ei usu, sest kui ta samal mõrvaööl autoga lihtsalt ringi kihutanud Kristoga kohtus, oli noorem vend endast äärmiselt väljas ja end sisuliselt tühjaks nutnud.

Fakt on see, et üle üheksakümne kilo kaalunud Kristjan lohistati algsest peksmise kohast mitukümmend meetrit eemale põllule, valati bensiiniga üle ja pandi põlema. Kas ta oli süütamise hetkeks juba surnud või elas veel, peab selgitama ekspertiis.

Politsei peab Eestis erakordselt jõhkra olemusega veretöö peategelaseks varem kriminaalkorras karistamata Erkkit, kes pikaks ajaks ka vahi alla võeti. Tapetud mehe noorema venna väidetav osa tapmises vajab veel selgitamist.

Sündmuste ajendiks olnud ja kõigi kolme asjaosalise mehega eri aegadel lähedastes suhetes olnud kahe lapse ema viibib kahtlustatavana vabaduses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles