Endisel pritsimehel läks ait lühisest põlema

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihulas põles 8. septembri varahommikul kahekorruselise kortermaja teine korrus.
Lihulas põles 8. septembri varahommikul kahekorruselise kortermaja teine korrus. Foto: Liis Treimann

Päästjad käisid laupäeva õhtul Lümandas endise pritsimehe majapidamises kustutamas tõenäoliselt vanadest elektrijuhtmetest tekkinud lühisest põlema läinud aita.


Tamme talu 79-aastane peremees Ilmar rääkis Meie Maale, et hakkas õhtul kella seitsme paiku koos perega toas kohvi jooma, kui kuulis õuest praksumist. «Vaatasin läbi akna õue ja nägin aida ukse juures justkui väikest lõket põlemas,» ütles Ilmar, kes kohe hädaabinumbrile helistas.

Eakas mees ise enne päästjate saabumist midagi ette võtma ei hakanud. Oma elus 25 aastat tuletõrjujana töötanuna pidas ta paremaks päästjad ära oodata, sest tema arvates sai põleng alguse vanadest elektrijuhtmetest ning ise sinna veega kustutama minna ei oleks olnud mõtet.

Pererahval olid aidas hoiul lambavillakotid, vana külmkapp ja mõned riideesemed. «Hea, et oli tuulevaikne ilm ja me ise ei maganud, sest saun ning laut asuvad kõrval,» arutles peremees.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles