USA presidendi sõnul on kaubanduskõnelused Kanadaga pingelised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS

USA president Donald Trump ütles kolmapäeval, et käimasolevad kõnelused Kanadaga Põhja-Ameerika Vabakaubandusleppe (NAFTA) üle on pingelised.

"Ma ütleksin, et meil on väga pingelised kõnelused," ütles Trump ajakirjanikele Valges Majas Kuveidi emiiriga kohtumise ajal.

"Järgmise päeva jooksul on näha, mis juhtub. Ma arvan, et nad kohtlevad meid siiski õiglaselt," avaldas president lootust.

Kanada peaminister Justin Trudeau toonitas äsja, et NAFTA peab sisaldama ka vaidluste lahendamise mehhanismi.

"Me oleme öelnud algusest peale, et me vajame vaidluse lahendamise mehhanismi nagu 19. peatükk ja me jääme sellele kindlaks," ütles Trudeau Vancouveris.

"Me ei allkirjasta lepet, mis on halb kanadalastele, ja üsna ausalt, 19. peatüki puudumine, mis tagaks reeglite järgimise, oleks halb kanadalastele," rõhutas ta.

Trump ähvardas laupäeval jätta Kanada välja uuest NAFTA -st, kui Ühendriikide ja Kanada kõnelused senise leppe muutmise üle lõppesid reedel tulemusteta.

USA-Kanada kaubanduskõnelused jätkusid kolmapäeval ning Ottawal ja Washingtonil on endiselt aega jõuda kokkuleppele, mis hoiaks Kanada 25 aasta vanuses kolmepoolses kaubandusleppes Mehhikoga.

Läbirääkimised 1994. aastal sõlmitud NAFTA uuendamise üle algasid eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles