Ministeeriumi andmeil on Iisraelis üheksa Eesti elanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisrael koondab juba neljandat päeva oma soomusvägesid Gaza sektori piirile.
Iisrael koondab juba neljandat päeva oma soomusvägesid Gaza sektori piirile. Foto: AP / Scanpix

Välisministeeriumi andmetel viibib Gaza sektori pihta neljandat päeva õhurünnakuid jätkavas Iisraelis praegu üheksa Eesti elanikku.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et ministeeriumis on ennast registreerinud üheksa Iisraelis viibivat Eesti elanikku. Samas soovitab ministeerium piirkonda reisimist endiselt vältida.

Välisminister Urmas Paet kutsus täna sadade inimeste elu nõudnud vägivalda Gaza sektoris lõpetama ning mõistis hukka Hamasi otsuse mitte pikendada relvarahu ja jätkata terrorismi meetodeid oma eesmärkide saavutamiseks.

«Kutsume üles igasuguse vägivalla lõpetamisele ja relvarahu taastamisele olukorras, kus sõjategevuse tsiviilohvrite arv on järjest kasvanud,» ütles ta.

Gaza sektoris puhkenud sõjategevust ja konflikti lahendusi arutavad täna õhtul Pariisis Euroopa Liidu välisministrid.
Ühenduse eesistuja Prantsusmaa on Euroopa Liidu nimel Hamasi rünnakud ja ka Iisraeli jõukasutuse hukka mõistnud.

Iisrael jätkas täna neljandat päeva õhurünnakuid Gaza sektori pihta, koondas samal ajal piirile soomusvägesid ning teatas kavatsusest Hamas maapinnalt pühkida. Iisraeli juhtkond teatas, et rünnak Hamasi vastu on alles algusjärgus.

Iisraeli rünnakutes Gaza sektorile on hukkunud vähemalt 363 palestiinlast.

Iisraeli asekaitseminister Matan Vilnai ütles täna, et armee on teinud ettevalmistusi mitmeks pikaks võitlusnädalaks. Eile teatas asepeaminister Haim Ramon, et rünnaku eesmärk on Hamas kukutada.

Iisraeli tankiväed on koondatud Gaza piirile ning piiriala on kuulutatud kinniseks. Varem on neile sammudele tavaliselt järgnenud maavägede sissetung.

«Pärast seda operatsiooni ei jää Gazas püsti ühtki Hamasi hoonet ning meil on kavas mängureeglid ümber teha,» sõnas armee staabiülema asetäitja kindral Dan Harel.

Täna öösel purustati õhurünnakutega muu hulgas Hamasi välis- ja rahandusministeeriumi hooned.

Palestiina aladelt on alates laupäevast Iisraeli pihta tulistatud üle 200 raketi ja mürsu, mis on tapnud neli inimest ja vigastanud paarikümmet.

Konflikti jätkudes kasvab mure humanitaarolukorra pärast, kuna välisabist sõltuv 1,5 miljoni elanikuga Gaza sektor on olnud muust maailmast ära lõigatud juba möödunud aasta juunist, mil Hamas piirkonnas võimu haaras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles