Jõhvi gümnaasiumi direktor tunnistas volikogule oma eksimust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Иллюстративный снимок
Иллюстративный снимок Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Volikogu pühade-eelsele istungile kutsutud Jõhvi gümnaasiumi direktor Ivo Tupits tunnistas kooli sõiduauto kasutamisest aru andes, et auto jätmine enda käsutusse puhkuse ajaks oli viga.


Tupits jättis oma kaheksaks puhkepäevaks koolipersonali autota, mille vallavalitsus oli augustis soetanud volikogu loal ning haridus- ja teadusministeeriumi kaasfinantseerimisel õppetöö korraldamiseks Viru vanglas, kirjutas Põhjarannik.

Materjal tõi ka päevavalgele, et kuigi 7-kohalise autoga Rakverest tööl käiv ning iga kuu 4000 krooni eest tasuta bensiini tankiv direktor polnud ennast sõidupäeviku pidamisega koormanud, oli erisoodustusmaks jäetud riigile tasumata.

Kooli juht kinnitas istungil saadikutele, et auto kasutamine on nüüdseks viidud seadusega kooskõlla, dokumentatsioon korrastatud ning riigile maksud makstud.
Detsembris peetud volikogu revisjonikomisjoni koosolekul tõdes volikogu liige Kalmer Sokman, et Rakveres elav Tupits pole sulandunud Jõhvi kogukonda ning tal pole kontakti ei õpetajate ega õpilastega.

Tupitsa mullu tööle võtnud Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar märkis koosolekul, et Rakvere põhikooli endise direktori probleem seisneb suhtlemisoskuse puudumises. «Ivo Tupits on teadlik, et kui ta ei suuda müüri lõhkuda, tuleb töösuhe temaga lõpetada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles