Video: Dubai lennul olnud räppar Vanilla Ice pandi haiguspuhangu tõttu karantiini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räppar Vanilla Ice, kodanikunimega Robert Van Winkle
Räppar Vanilla Ice, kodanikunimega Robert Van Winkle Foto: VALERIE MACON / AFP/Scanpix

USA võimude teatel haigestus 5. septembril Emirates lennufirma lennul Dubaist New Yorki vähemalt 19 inimest ning lennukis olnud pandi karantiini.

Reutersi teatel edastasid sellise haigestunute arvu  New Yorgi linnavõimud ja haiglad.

Dubai lennul olnud eraldati New Yorgi JFK lennujaamas, kümme neist viidi kohe haiglasse ja ülejäänuid kontrolliti lennujaama meditsiinipunktis. Lennufirma Emirates teatel on haigestunutest seitse meeskonnaliikmed.

Dubaist New Yorki saabunud lennul haigestus vähemalt 19 inimest, neist kümme vajasid kohest haiglaravi
Dubaist New Yorki saabunud lennul haigestus vähemalt 19 inimest, neist kümme vajasid kohest haiglaravi Foto: EPA/Scanpix
New Yorgi JFK lennujaam, kus Dubaist saabunud lennul olnud pandi karantiini
New Yorgi JFK lennujaam, kus Dubaist saabunud lennul olnud pandi karantiini Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

Dubaist New Yorki suundunud lennul oli 521 reisijat, teiste seas ka 50-aastane ameeriklasest räppar Vanilla Ice, kes kajastab karantiini sattumist sotsiaalmeedias.

Räppar Vanilla Ice, kodanikunimega Robert Van Winkle
Räppar Vanilla Ice, kodanikunimega Robert Van Winkle Foto: MAVRIXONLINE.COM / MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

«Saabusime just Dubaist. JFK-l on palju kiirabi- ja tuletõrjeautosid ning politseiautosid,» teatas staar Twitteris, pannes sinna ka enda tehtud video.

«See on pöörane. Arvatavalt 100 inimest või rohkem on haigeks jäänud. Nad olid lennuki esimesel korrusel, mul oli õnne, et olin teisel. Tegemist on kahe korrusega Airbus A380 lennukiga,» jätkas räppar oma tviiti.

Dubaist New Yorki saabunud lennul oli vähemalt 19 haigestunut
Dubaist New Yorki saabunud lennul oli vähemalt 19 haigestunut Foto: / AP/Scanpix

CNNi reporterid intrevjueerisid sellel lennul olnuid, kellest mitmed sõnasid, et osa kaasreisijaid tundis end juba Dubai lennujaamas halvasti, nad köhisid ja neil oli palavik.

«Need inimesed köhisid pidevalt ja osal võis olla 38-kraadine palavik. Neid reisijaid ei oleks tohtinud sellele lennule lubada,» sõnas reisija Emily Sykes.

Dubaist New Yorki saabunud lennul haigestus vähemalt 19 inimest
Dubaist New Yorki saabunud lennul haigestus vähemalt 19 inimest Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

USA võimud ei ole veel täpsustanud, mis haigus Dubai lennul olnuid tabas. Teada on, et haigestunud köhivad, neil on kõrge palavik ja nad oksendavad.

New Yorgi linnapea Bill de Blasio pressiesindaja Eric Philips sõnas, et osa sel lennul olnuid saabus Araabia Ühendemiraatidesse Dubaisse Saudi Araabiast Mekast, kus on gripiepideemia ning suure tõenäosusega on lennul haigestunud gripis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles