Kaljulaid kohtus Eesti vene õigeusukiriku uue juhiga

Kadi Raal
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI15AUG18
President Kersti Kaljulaid külastas Viljandimaal Mulgi vallas asuvat Pajumäe Talu.
MARKO SAARM/SAKALA
VILJANDI, EESTI15AUG18 President Kersti Kaljulaid külastas Viljandimaal Mulgi vallas asuvat Pajumäe Talu. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

President Kersti Kaljulaid kohtus kolmapäeval Kuremäe kloostrit külastades ka Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku uut metropoliiti Jevgenit.

«Pühtitsa kloostris peatus meie visiidi ajal ka Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku vastne metropoliit Jevgeni. Selgitasin metropoliidile meie põgusal tutvumiskohtumisel Eesti riigi ja kiriku omavahelisi suhteid ning kutsusin teda üles tegema tihedat koostööd nii Kirikute Nõukoguga kui ka kõikide teiste Eestis tegutsevate kogudustega,» kirjutas Kaljulaid sotsiaalmeedias.

Moskva Vaimuliku Akadeemia rektor ja Vereja ülempiiskop Jevgeni valiti Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku juhiks tänavu mais.

Eestseisja ehk metropoliit on kiriku juht, kes pühitseb ametisse vaimulikke ja määrab neile teenistuskoha ning lahendab arusaamatusi. Ta on sinodi ja täiskogu eesistuja ning esindab kirikut suhetes riigiga.

Eelmine metropoliit Kornelius suri 19. aprillil 93 aasta vanuselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles