USA võimud võtavad sihikule suured tehnoloogiafirmad

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA justiitsminister Jeff Sessions.
USA justiitsminister Jeff Sessions. Foto: Allison Shelley / REUTERS

USA justiitsministeerium teatas, et hakkab uurima sotsiaalmeediaga tegelevaid tehnoloogiahiide seoses võimaliku konkurentsi kahjustamise ja sõnavabaduse piiramisega.

Otsuse taga on tõenäoliselt president Donald Trump, kes süüdistas möödunud nädalal tehnoloogiahiide konservatiivsete maailmavaadetega inimeste diskrimineerimises. President hoiatas, et Twitter, Facebook ja Google peaks nüüdsest olema väga ettevaatlikud.

USA justiitsminister Jeff Sessions ütles, et plaanib pidada nõu erinevate osariikide peaprokuröridega teemal, kas «sotsiaalmeediaplatvormid kahjustavad konkurentsi ja piiravad ideede vaba liikumist.»

Trump lubas juba juulis hakata uurima Google'i tegevust, sest viimane eelistab tema sõnul oma otsingumootoris vasakpoolse maailmavaatega uudiseid ning lugusid, mis kirjutavad tema kohta halba. Trumpi taha on kiiresti kogunenud USA vabariiklik partei, kes näitavad nüüd kõik näpuga tehnoloogiafirmade suunas ja süüdistavad neid kallutatuses liberaalsuse suunas.

Demokraadid nimetasid kogu situatsiooni konservatiivse valijaskonna üles keeramiseks, et koguda populaarust.

Allikas: FT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles