Valge Maja mõistis hukka Benettoni reklaami

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benettoni reklaam, millel Barack Obama suudleb oma Hiina kolleegi Hu Jintaod.
Benettoni reklaam, millel Barack Obama suudleb oma Hiina kolleegi Hu Jintaod. Foto: SCANPIX

Valge Maja avaldas rahulolematust Itaalia moebrändi Benetton reklaamikampaania üle, kus kujutatakse Barack Obamat suudlemas Hiina ja Venezuela liidreid.

«Valge Maja pikaaegse poliitika kohaselt ei kiideta heaks presidendi nime ja pildi kasutamist ärilistel eesmärkidel,» teatas uudistevõrgu AFP vahendusel Valge Maja esindaja Eric Schultz, viidates reklaamile, kus kujutatakse Obamat suudlemas Hiina presidendi Hu Jintao ja Venezuela liidri Hugo Chavezega.

Varemgi vastuoluliste reklaamidega silma paistnud Benettoni kampaania on kaasa toonud ka Vatikani meelepaha. Nimelt kujutatakse teisel fotomontaažil ka paavst Benedictus XVI, kes suudleb Egiptuse kõrget islamivaimulikku Ahmed el-Tayyebit.

Vatikani sõnul ei solva reklaam mitte ainult paavsti väärikust, vaid kõiki usklikke ning kirikuriik lubas oma õiguste kaitseks pöörduda kohtusse. Vatikani vastuseisu tõttu oli Benetton sunnitud reklaamplakatid tänavatelt eemaldama.

Benettoni esindajate kinnitusel soovitakse UNHATE-nimelise reklaamikampaaniaga aga võidelda vihkamise vastu selle kõigis avaldumisvormides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles