Riigile jäeti maksudena maksmata 38 miljonit eurot

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheksa kuu jooksul riigile maksmata jäetud maksude eest oleks saanud ehitada 29 uut lasteaeda.
Üheksa kuu jooksul riigile maksmata jäetud maksude eest oleks saanud ehitada 29 uut lasteaeda. Foto: Panther Media/Scanpix

Maksu- ja tolliamet tuvastas, et üheksa kuu jooksul jätsid isikud deklareerimata ja tasumata makse kokku 38 miljoni euro ulatuses. Selle raha eest saaks ehitada näiteks 29 uut lasteaeda.

38 miljonist eurost 19,4 miljonit on seotud käibemaksu enammaksete kontrollidega ja 4,4 miljonit eurot ehitussektori kontrollidega, teatas maksu- ja tolliamet.

«Üheksa kuuga lõpetasime 1019 maksukontrolli ja ligi 1500 korral esitas maksukohustuslane parandatud deklaratsiooni pärast meiepoolset tähelepanu juhtimist võimalikule veale maksuarvestuses,» ütles MTA kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendik. Ta lisas, et 88 protsenti kontrollidest lõppesid maksukohustuse muutmisega.

Maksu- ja Tolliamet pakub ka edaspidi kõigepealt deklaratsioonide parandamise võimalust, mis on maksukohustuslasele väiksem ajakulu kui kontrollimenetlus.

Prioriteetsed kontrollimise valdkonnad on sel aastal jätkuvalt kütuse ja ehituse sektor. Olulisel kohal on endiselt võitlus fiktiivsete arvete kasutajatega ja ümbrikupalga maksjatega ning tagastuspettuste tõkestamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles