Trigoni advokaat: Olympicu ostja jätkab küsitava turupraktikaga (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trigonit esindab OEG vaidluses Hannes Vallikivi
Trigonit esindab OEG vaidluses Hannes Vallikivi Foto: Joakim Klementi

Vaidluses Olympicuga väikeaktsionäride eestkõnelejat Trigonit esindava Hannes Vallikivi sõnul on OEG eilne vastuhagi, milles esitati neile müügi pidurdamise pärast ligi 16,3-miljoniline kahjunõue, alusetu ja täis vastuolusid.

«Eile teatas Olympic Entertainment Group (OEG), et on esitanud vastunõude ühele oma väikeaktsionärile, kes on vaidlustanud meetodid, kuidas Odyssey püüab omandada OEG-s sajaprotsendilist osalust,» märkis Trigonit esindav Vallikivi kommentaaris meediale.

Tema sõnul esitas sisuliselt lisaks 1200 väikeaktsionäri, sh hästi tuntud kutseliste investorite East Capitali ja INVL Asset Managementi huvides tegutsev Trigon Asset Management, juulis kohtule hagi vähemuse lahjendamisele suunatud üldkoosoleku otsuste vastu.

«Alates maikuust on väikeaktsionärid väljendanud muret vähemuste õiguste pärast, mis Eestis on vähem kaitstud kui paljudes teistes riikides ning nende juriidilised sammud on suunatud Eesti investeerimiskeskkonna parandamisele,» sõnas Vallikivi. Tema sõnul on OEG hagi kutselisi investoreid esindava Trigoni vastu alusetu ja täis vastuolusid.

«OEG juhtkond, kes ei peaks pooli valima, on kahjuks muutunud tööriistaks küsitavat ülevõtmispraktikat viljeleva Odyssey käes,» märkis Trigoni advokaat. Tema sõnul valmistuvad vähemusaktsionärid 10. septembril toimuvaks aktsionäride erakorraliseks üldkoosolekuks ja annavad järgmistest sammudest teada pärast koosolekut.

OEG suuraktsionärid Armin Karu ja Jaan Korpusov, kellele kuulus 64 protsenti ettevõtte aktsiatest, andsid selle aasta 19. märtsil teada, et on otsustanud ettevõtte maha müüa ja koos sellega lahkub Olympic ka Tallinna börsilt.

Ostjaks oli Novalpina Gruppi kuuluv Odyssey Europe AS. Novalpina on erakapitalil põhinev Euroopa päritolu investeerimisettevõte, mis keskendub enamusosalusinvesteeringutele Euroopas tegutsevatesse keskmise suurusega ettevõtetesse.

Pärast müügitehingu avalikustamist tegi ostja aktsiate ülevõtupakkumise ka väikeaktsionäridele, kellest osad leidsid, et pakutav aktsiahind ehk 1,9 eurot aktsia kohta on liiga väike.

Väikeaktsionäride eestkõneleja rolli on võtnud Joakim Heleniusele kuuluv Trigon Asset Management, mis otsustas kohtu kaudu vaidlustada mitmed 29. juuni aktsionäride üldkoosoleku otsused, mis puudutasid ettevõtte aktsiakapitali suurendamist, mis nende hinnangul võimaldaks müügitehinguga väikeaktsionäride vastuseisust hoolimata lõpuni minna.

OEG esitas eile nii vastulause senisele Trigoni algatatud hagile kui ka omalt poolt väikeaktsionäride esindajale vastuhagi, millega nõuab ligi 16,3 miljoni suurust kahjusummat ettevõtte müügi pidurdamise pärast. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles