Galerii: 101 noort riigikogu saalis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu istungisaalis on täna traditsiooniline Noortefoorum «101 Last Toompeale», mille korraldab Lastekaitse Liit.

Seekordsel foorumil arutletakse ühiskonna väärtuste kujundamise üle.

Riigikogu esimees Ene Ergma avaldas oma kõnes tunnustust, et juba enne Toompeale tulemist leidsid noored eelnevate arutelude ja mõttevahetuste käigus aktuaalsete teemade kitsaskohad ja pakkusid neile ka omapoolsed lahendid.

Lastekaitse Liidu juhataja Alar Tamme ettepanekul mälestasid Noortefoorumist osavõtjad leinaseisakuga Riigikogu liiget Peeter Kreitzbergi, kes pühendunud inimesena andis palju noorte hariduse edendamisele.

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas rõhutas oma sõnavõtus hariduse omandamise tähtsust. Ta kutsus noortefoorumist osavõtjaid samuti üles hoolivusele üksteise suhtes ja võitlema ükskõiksuse vastu nii inimestevahelises suhtlemises kui ka ühiskonna asjades.

Foorumil toimuvad traditsiooniliselt ka lapsesõbraliku organisatsiooni ja ühiskonnategelase valimised. Töö käigus valmib teemakohane dokument, mis pannakse foorumi lõpus hääletusele ja antakse üle riigikogule. Ürituse eesmärgiks on noorte osaluse toetamine riiklikus otsustusprotsessis, aga ka osalusoskuse arendamine ja selle olulisuse teadvustamine.

Noortefoorum toimub 20. korda ning selle sündmusega tähistatakse Eesti taasiseseisvumise ning samas ka ÜRO Lapse õiguste konventsiooniga ühinemise 20. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles