USA politseikapteni poeg plaanis terrorirünnakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Ciccolo.
Alexander Ciccolo. Foto: AP/Scanpix

USA Bostoni linna politseikapteni poeg mõisteti 20 aastaks vangi terrorirünnaku kavandamise eest.

FBI kirjeldas 26-aastast Alexander Ciccolot terrorirühmituse Islamiriik pühendunud võitlejana.

Mees vahistati 2015. aastal tema enda isa poolt edastatud vihje peale. Prokuröride sõnul plaanis Ciccolo lõhkeainet kasutades rünnata üht USA ülikooli, aga ei täpsustatud seda, milline kool tema sihtmärgiks oli. Tema esindajad üritasid asjaolusid pehmendada ning väitsid, et noormehel on vaimseid probleeme ja ta plaan oli kehvasti läbi mõeldud.

Pärast kohtuistungit avaldatud dokumendist selgus, et Ciccolo kasutas internetis varjunime Ali Al Amriki, ta järgis «Islamiriigi üleskutset» ja soovis korraldada mitmete kannatanutega rünnaku.

Rünnaku kavatses mees korraldada kiirkeetjapommide abil, mis oleks täidetud naelte, kuullaagrikuulide ja teiste väikeste esemetega. Sarnase seadeldisega korraldati 2013. aastal rünnak Bostoni maratonil. Ciccolo korterist leiti vahistamise järel mitmeid tulirelvi ja süütepudeleid. Samuti postitas ta Bostoni maratoni rünnanud pommimehe Džohhar Tsarnajevi Facebooki lehele terroristi toetava sõnumi.

Džohhar Tsarnajev.
Džohhar Tsarnajev. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Varem sel aastal tunnistas Ciccolo end süüdi välismaise terroriorganisatsiooni toetamises, relvade omamises ja plaanis kasutada lõhkekeha inimeste ründamiseks.

Prokuröride sõnul päästis terroristi isa, politseikapten Robert Ciccolo õigeaegne teavitus tõenäoliselt paljude inimeste elu.

Lisaks 20-aastasele vangistusele jääb mees ka pärast vabanemist eluks ajaks järelvalve alla ning piiratakse tema võimalust kasutada internetti.

Kaitsjate sõnul mõjutasid terroristlike kavatsustega mehe vaimne tervis ja sõltuvusprobleemid tema võimet selgelt mõelda. Ciccolo ema kaitses oma poega ja nimetas karistust ebaausaks ning karmiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles