Ergma: Nugis oli riigimees sõna parimas tähenduses

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Nugis
Ülo Nugis Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu esimees Ene Ergma avaldas riigikogu nimel sügavat kaastunnet endise riigikogu esimehe Ülo Nugise surma puhul tema omastele ja lähedastele.

«Ülo Nugis oli riigimees selle sõna kõige paremas tähenduses. Tema haamrilöök viimase ülemnõukogu juhatajana tähistab Eesti iseseisvuse taastamist 20. augustil 1991 ning tema osa selleni jõudmisel on võimatu ülehinnata,» sõnas Ergma.

«VII riigikogu esimehena ning VIII ja IX riigikogu liikmena andis ta palju parlamendi ja kogu riikluse arengule. Tema asjalikkus, konkreetsus ning töötahe on olnud eeskujuks hilisematele riigikogu juhtidele ja liikmetele. Jääme tänutundes meenutama endist kolleegi,» seisis Ene Ergma kaastundeavalduses.

Ülo Nugis oli ülemnõukogu juhataja 1990-1992, VII riigikogu esimees 1992-1995 ning VIII riigikogu 1995-1999 ja IX riigikogu 1999-2003 liige. Täna lahkus Nugis meie hulgast raske haiguse tagajärjel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles