Savisaar: Nugise-suguste liidriteta poleks Eesti riiki tekkinud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Edgar Savisaar ja Ülo Nugis.
Pildil Edgar Savisaar ja Ülo Nugis. Foto: Peeter Langovits

Ülo Nugis kehastas iseseisvusele viinud ideaale ja ilma temasuguste liidriteta ei oleks Eesti riiki saanud tekkida, leiab Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kes oli Eesti valitsuse juht 1990-1992. aastatel.

Pikaajalise haiguse järel suri täna oma kodus endine ENSV Ülemnõukogu juhataja ja riigikogu esimees, poliitik Ülo Nugis.

«Ülo Nugis oli otsekohene, sirge seljaga ja kehastas iseseisvusele viinud ideaale. Ilma temasuguste liidriteta ei oleks Eesti riiki saanud tekkida,» lausus Savisaar.

«Kui kujundlikult öelda, siis oli Nugis Eesti riigi rööpmeseadja selle sõna kõige paremas tähenduses,» lisas ta. «Mõnes mõttes tundub see võib-olla liiga tehniline, aga Eesti riigile olulistel aegadel seadis ta rööpad õigesse kohta.»

«Meenutades Eesti iseseisvumise eelset perioodi, aastaid 1990-1991, kui oli kriitiline olukord, siis oli Ülo väga funktsionaalne,» meenutas Savisaar. «Riigikogu juhina oli ta küll üldsusele rohkem nähtav, aga seal oli ka rohkem tseremooniat. Nugis oli mu kaasaegne ja kaasmõtleja, ajasime ühte asja. Minu kaastunne lähedastele ja Eesti avalikkusele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles