Sentsovi rekordnälgimine läheneb neljale kuule (1)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näljastreiki pidava Oleg Sentsovi vabastamist nõudvad plakatid Venemaa saatkonna ees Kiievis.
Näljastreiki pidava Oleg Sentsovi vabastamist nõudvad plakatid Venemaa saatkonna ees Kiievis. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS

Ukraina kinorežissööril Oleg Sentsovil täitub täna Venemaa koloonias näljastreigi 117. päev. Järgmise päevaga ületab ta juba nõukogudeaegse kuulsaima näljastreigi pikkuse.

14. mail Venemaal Kaug-Põhjas Vorkuta lähistel asuvas Labõtnangi koloonias näljastreiki alustanud 42-aastase Sentsovi tervisliku seisundi kohta on raske midagi täpsemat öelda, sest tema juurde lastakse külalisi harva. Advokaat Dmitri Dinze käis viimati Labõtnangis, kuhu pääseb lennukiga pooletunnise autosõidu kaugusel asuvast Salehardist, täpselt kuu aega tagasi.

Augusti keskel lubati poliitilistel põhjustel nälgiva Sentsovi juurde Moskva tuntud õiguskaitsja Zoja Svetova. «Juba siis tundus mulle, et Olegi võib iga hetk tabada kriis ning arstid ei suuda tema elu päästa, sest selleks tuleks ta viia [linna] haiglasse, aga see asub kolooniast 20 minuti pikkuse sõidu kaugusel,» rääkis Svetova. «Võib-olla ei suudeta teda selle ajaga elusalt kohalegi viia. Ja kui ka viidaks, pole kindlust, et reanimatsioonis suudetakse ta päästa. Kui neerud üles ütlevad, siis tekivad südamega kohe suured probleemid.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles