Jäine dušš: Eesti jalgpallikoondise tulevikumehed naasevad Islandilt suure kaotusega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U21 jalgpallikoondis
Eesti U21 jalgpallikoondis Foto: Brit Maria Tael/EJL

Eesti jalgpallikoondise järelkasv ehk U21 koondis, kust peaksid sirguma tulevased A-koondislased, naaseb Islandil peetud EM-valikmängult suure kaotusega. Väljakuperemeestele jäädi alla koguni 2:5.

Eesti koondis sai esimese topelthoobi juba paarikümneminutilise mängu järel, sest 19. minutil viis Magnus Ottar Karlsson Islandi juhtima ja vaid kolm minutit hiljem lõi sama mees teisegi värava. Kolmanda maksahaagi sai Eesti vahetult enne poolajavilet kolmandal lisaminutil Samuel Fridjonssoni tabamuse näol.

Nädalapäevad tagasi ligi viie miljoni euro eest Moskva CSKAsse siirdunud poolkaitsja Arnor Sigurdsson jätkas 53. minutil sealt, kus pooleli jäi, saates neljandagi palli eestlaste väravasse. 61. minutil õnnestus Eestil küll tänu Frank Liivaku täpsele penaltile vahet vähendada, ent vaid kolm minutit hiljem kostitas Albert Gudmundsson Eestit juba viienda väravaga. Sören Kaldma tabamus 68. minutil oli vaid kosmeetiline muudatus tablool seisnud numbritesse.

Eesti U21 koondis on pidanud valiksarjas nüüd kümnest mängust kaheksa ning kiita pole millegi üle. Kuueliikmelises grupis ollakse kindlalt viimasel kohal, sest teenitud on vaid üks punkt. Meie ees on kuus punkti kogunud Albaania, viimastel aastatel A-koondise tasandil EM- ja MM-finaalturniirile jõudnud Island jätkab aga noortegi seas heitlust edasipääsu nimel.

Kui grupi suveräänne liider on täiseduga Hispaania, siis neile järgnevad 12 punktiga Slovakkia ning 11 punktiga Island ja Põhja-Iirimaa. Eesti peab kaks viimast kohtumist oktoobris, kui esmalt ollakse võõrsil vastamisi Slovakkia ja seejärel kodus Albaaniaga, kellelt saadi mullu juulis 0:0 viigi eest valiksarja seni ainus punkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles