Ida-Virumaal sai kahe auto kokkupõrkes viga neli inimest, avarii põhjustas teele jooksnud põder (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna kella 21 ajal sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Toila vallas Voka külas Tallinn-Narva tee 173. kilomeetril. 

Esialgsetel andmetel jooksis seal sõiduteele ette põder, misjärel põrkasid kaks loomaga kokkupõrget vältida üritanud sõidukit BMW ja Audi A6 omavahel kokku. Kahes autos kokku said vigastusi neli inimest, neist kaks raskemalt. Kiirabi viis nad täiendavaks tervisekontrolliks haiglasse.

Politsei meenutab, et kuigi metsloomaga kokkupõrke vältimiseks ei ole ühest reeglit ega nõuannet, peaksid sõidukijuhid olema iseäranis tähelepanelikud neis kohtades, mis on metsloomade hoiatusmärgiga tähistatud. See tähendab, et sõidukiirust võiks alandada. Nii jõuab looma märganuna veel talle reageerida ja pidurdada, kuid alati ei pruugi ka sest ootamatus olukorras abi olla.

Arvestama peaks, et suurem võimalus metslooma kohtamiseks maanteel on õhtust südaööni või siis hommikul päiksetõusust keskhommikuni. Kui teeservas juba üht looma näete, tasuks eos hoogu maha võtta. Karjas võib olla enam loomi ning jälgides ühe tegevust ei pruugi te märgata, et hoopis mõni teine peidus olnutest samuti teele on jooksmas.

Sage viga on, et kui loom jõuab auto ees tee ületada, annab juht signaali, loom ehmub ning püüab põgeneda. Kusjuures kõige turvalisemaks peab loom rada, mida mööda tuli ehk teisisõnu võib ta tagasi auto ette joosta.

Seoses liiklusõnnetusega Ida-Viru maakonnas Tallinn-Narva maanteel (km 173) oli üks sõidusuund mitu tundi suletud. Nüüd on liiklus taastunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles