Iraagi võimud kehtestasid Basras öise liikumiskeelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Basras süüdati omavalitsushoone.
Basras süüdati omavalitsushoone. Foto: Haidar Mohammed Ali / AFP

Iraagi võimud kehtestasid neljapäeval Basra linnas öise liikumiskeelu, kui järjekordsel massimeeleavaldusel sai surma inimene ja 35 vigastada, teatasid võimuesindajad.

"Üks inimene sai surma ja 35 vigastada, kelle seas 24 tsiviilisikut ja 11 politseiametnikku," teatas tervishoiuministeeriumi eestkõneleja Seif al-Badr.

Neljapäevaste rahvarahutuste käigus süüdati põlema muu hulgas omavalitsuse hoone.

Basras puhkesid 8. juulil protestid kõrge tööpuuduse, korruptsiooni ja avalike teenuste halva olukorra pärast ning levisid sealt üle kogu Iraagi lõunaosa ja jõudsid pealinna Bagdadi. Alates juuli algusest on Iraagis saanud meeleavalduste käigus surma vähemalt 23 inimest. Teisipäeval hukkus kuus meeleavaldajat, kui julgeolekujõud avasid protestijate pihta tule.

ÜRO esindaja Iraagis on kutsunud olukorda Basras rahumeelselt lahendama ning ärgitanud võime hoiduma "ebaproportsionaalsetest ning surmavatest" meetmetest protestijate vastu.

Iraagi peaminister Haider al-Abadi sõnas teisipäeval briifingul, et ta pole andnud korraldust kasutada rahutuste ohjeldamiseks tulirelvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles