Iraagi pealinna turvatsoonis plahvatas kolm mürsku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi föderaalpolitsei töötajad Bagdadis.
Iraagi föderaalpolitsei töötajad Bagdadis. Foto: SABAH ARAR / AFP

Iraagi pealinna Bagdadi tugevasti turvatud niinimetatud rohelises tsoonis plahvatas ööl vastu reedet kolm mürsku, teatasid võimuesindajad.

Keegi siiski viga ei saanud ja teatatud pole ka ainelisest kahjust.

Rohelises tsoonis asub enamik välisriikide saatkondi ja Iraagi ministeeriume. Muu hulgas ka USA saatkond ja Iraagi mitmete kõrgete võimuesindajate elumajad. Küllaltki haruldase rünnaku toimepanijate kohta puudub esialgu info.

Tsoonis tugevdati veelgi julgeolekumeetmeid 2016. aastal. Sõdurid püstitasid tsooni juurde betoonist barjääre ja okastraaditõkkeid pärast seda, kui tsooni tungisid kahel korral sajad meeleavaldajad, kes murdsid läbi politseinikest ja sõjaväelastest ning jooksid tormi peaministri kantseleile ja parlamendihoonele.

Iraagi võimud kehtestasid neljapäeval Basra linnas öise liikumiskeelu, kui järjekordsel massimeeleavaldusel sai surma inimene ja 35 vigastada. Basras puhkesid 8. juulil protestid kõrge tööpuuduse, korruptsiooni ja avalike teenuste halva olukorra pärast ning levisid sealt üle kogu Iraagi lõunaosa ja jõudsid pealinna Bagdadi. Alates juuli algusest on Iraagis saanud meeleavalduste käigus surma vähemalt 23 inimest. Teisipäeval hukkus kuus meeleavaldajat, kui julgeolekujõud avasid protestijate pihta tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles