Õpilase taseriga äratamine võib USA korravalvurile töö maksta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taser.
Taser. Foto: Carl de Souza / AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide Ohio väikelinna Smithville`i kooli korravalvur saadeti palgata puhkusele tunnis magava poisi elektrišokirelvaga äratamise tõttu.

Juhtum leidis aset 30. augustil, mil meessoost õpilane jäi klassiruumis magama. Keskkooli esimese klassi õpilane ei ärganud ka õpetaja ega õppealajuhataja käsu peale.

Olukorra otsustas lahendada korravalvur Marissa Boskoski, kes lülitas magavast poisist paari meetri kaugusel sisse elektrišokirelva.

Õpilast siiski relvaga ei puudutatud ning poiss ei saanud juhtumis viga, kuid elektri surin ja klassis tekkinud hämmeldus olid piisavalt mõjuvad, et poiss üles ajada.

«Ma olin sellest veidi üllatunud. Meie huvides on õpilaste turvalisus ning kuulda selle (relva) sisselülitamist oli veidi hirmutav,» lausus õppealajuhataja Jenna Parnell.

Smithville`i politseiülema sõnul rikkus Boskoski aga elektrišokirelvade kasutuspõhimõtteid ja see võib seada tema töökoha ohtu.

Politseiülem lubas kohtuda kohaliku nõuandeadvokaadiga, et Boskoski edasine saatus otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles