Reinsalu tahab kurjategijatelt ära võetud tulu ohvritele anda (1)

Kadi Raal
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu.
Justiitsminister Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann

Justiitsministeerium soovib edaspidi kurjategijatelt ära võetud tulu suunata ohvrite toetamiseks. 

«Kurjategija peab kannatanu ees võtma vastutuse ning heastama ja hüvitama tekitatud kahjud,» ütles justiitsminister Urmas Reinsalu (Isamaa) eilsel kohtumisel vägivallaohvreid abistavate organisatsioonide esindajatega. 

Reinsalu rõhutas kohtumisel, et oluline on pakkuda vägivalla all kannatanule igakülgset tuge ning aidata mõista, et ohver ei ole kunagi ise vägivallas süüdi Me peame vägivalda märkama ning astuma konkreetseid samme selleks, et ohver ei jääks üksi,» märkis Reinsalu.

Eilse kohtumise fookuses oli avalikus ruumis rünnaku ohvriks langenud isikute toetamine.

​Kohtumisel lepiti kokku, et järgmise sammuna töötatakse välja ohvrite kaitse riiklik tegevuskava.  Lisaks on justiitsministeerium välja töötanud ka kriminaalpoliitika põhialused aastani 2030, mis pööravad tähelepanu taastava õiguse põhimõtete rakendamisele ning kuriteoohvrite kaitsele. 

Ümarlaual osalesid sotsiaalkindlustusameti, MTÜ Ohvriabi, MTÜ Eluliini, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku, riigiprokuratuuri ja justiitsministeeriumi esindajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles