Ukraina luure: Kreml võib asendada Zahhartšenko Strelkoviga (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Girkin ehk Strelkov.
Igor Girkin ehk Strelkov. Foto: Mihail Voskresenski / RIA Novosti / Scanpix

Ukraina luureteenistuse esindaja sõnul korraldas Donetski separatistide juhi Oleksandr Zahhartšenko tapmise tõenäoliselt Venemaa Föderatsiooni Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB), et asendada ta Vene operatsioonide ühe juhi Igor Girkini ehk Strelkoviga.

«Ukraina luure andmetel on Zahhartšenko tapmise taga otseselt FSB,» sõnas Ukraina kaitseministeeriumi luuredirektoraadi esindaja Vadim Skibitski.

Zahhartšenko tapeti 31. augustil Donetski kohvikus Separ sissekäigu juurde paigutatud isevalmistatud lõhkeseadmega. Donetski separatistide sõnul oli plahvatuses märgata «Ukraina käekirja», sama kinnitas ka Vene välisministeerium.

Ukraina poole sõnul on Zahhartšenkole kuulunud kohvik Separ olnud aga pikalt FSB kontrolli all ning asutuses on rakendatud karmid turvameetmed. Põhjaliku kontrolli tõttu on Skibitski sõnul võimatu, et Ukraina luure võis kohvikusse lõhkeseadme sokutada.

Lisaks oli paigaldatud kohvikusse heli ja video lindistusseadmeid, et Zahhartšenko plaane pealt kuulata.

Skibitski sõnul on võimalik, et Moskva tahtis Zahhartšenkost vabaneda ja võib panna okupeeritud alasid valitsema endise Vene operatsioonide juhi Igor Girkini.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles