Suurfirma juht: andekatel töötajatel on Eestis igav (7)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaidi esimesel töönädalal Narvas tegi Aquaphori Narva tehases talle tuuri kontserni peadirektor Joseph L. Schmidt. Viimase selja taga seisab presidendi majandusnõunik Heido Vitsur.
President Kersti Kaljulaidi esimesel töönädalal Narvas tegi Aquaphori Narva tehases talle tuuri kontserni peadirektor Joseph L. Schmidt. Viimase selja taga seisab presidendi majandusnõunik Heido Vitsur. Foto: Tairo Lutter

Sillamäele Euroopa Liidu suurimat veefiltrite tehast rajava Aquaphori kontserni peadirektori Joseph L. Schmidti sõnul pole nende suurim probleem välismaalt tulevatele talentidele tööloa saamine, vaid andekate töötajate soovimatus pikemalt Eestis töötada.

Eesti idufirmad on hädas, et väga raske on tuua Eestisse töötajaid väljastpoolt Euroopa Liitu. Kas ka teie olete sama murega silmitsi?

Meil ei ole Eestis ametivõimudega probleeme tööloa saamisel. Võrreldes USA või teiste riikidega, on Eesti selles osas üsna mõistlik. Probleemiks on pigem see, et inimesed ei taha siia pikemaks ajaks jääda.

Miks küll?

Siin on igav, nende pered ei taha siin olla. Professionaalid saavad tänapäeval valida, kas töötada Berliinis, Londonis, New Yorgis või Pekingis. Nendes suurlinnades on suur spetsialistide põud. Inimesed kolivad Sillamäelt või Narvast Tallinna, sealt aga edasi Hamburgi või Londonisse. See on probleem, mitte tööloa saamine.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles