Ombleri nimekiri (13)

Holger Roonemaa
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inna Ombler.
Inna Ombler. Foto: Andrus Peegel

Riigiprokurör Inna Ombler on kolme viimase aasta jooksul saatnud vangi kümme Vene eriteenistustele luuranud spiooni ja neli riigisaladuse lekitajat. Enne seda veel riigireetur Vladimir Veitmani. Nüüd on ta sihikul Deniss Metsavas ja Pjotr Volin – kaks meest, kelle vahistamisest kuulsime sel kolmapäeval. Tegemist on seni küll veel vaid kahtlustusega, kuid arvestades Ombleri seniseid saavutusi, võib olla küllalt kindel, et süüdimõistev otsus tuleb ka seekord.

Kolmapäevasel pressikonverentsil, kus Metsavase ja Volini vahistamisest teatati, istusid ajakirjanike ees Ombler ja riigi peaprokurör Lavly Perling kõrvuti. Just Perling oli see, kes 2007. aastal Tartus töötanud Ombleri Tallinna riigiprokuratuuri meelitas. Seejuures oli Perlingu peamine sihtmärk hoopis Inna Ombleri abikaasa Mati, keda ta tahtis saada prokuratuuris vastloodud uurija ametikohale. Et aga ühte ilma teiseta ei oleks saanud Tartust ära kutsuda, veenis Perling Tartu Raekoja platsi äärses kohvikus mõlemat korraga.

Omblerid nõustusid. Esimese kondina andis toonane peaprokurör Norman Aas Tallinna kolinud Inna Omblerile hambusse maadevahetuse kriminaalasja. Seda sajandi kriminaalasjaks kutsutud menetlust asus Ombler juhtima Laura Feldmanise kõrval.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles