Trump: justiitsminister alustagu anonüümse autori suhtes uurimist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: MANDEL NGAN / AFP

USA president Donald Trump ärgitas reedel justiitsminister Jeff Sessionsit uurima ja selgitama välja päevalehes New York Times anonüümselt vastuolulise arvamusloo kirjutanud arvatava ametniku isiku.

«Ma ütleksin, et Jeff (Sessions) peaks uurima, kes oli selle artikli autor, sest ma tõesti usun, et see on rahvusliku julgeoleku teema,» lausus Trump koos temaga Põhja-Dakota osariiki Fargosse lendavatele ajakirjanikele.

«Times ei oleks tohtinud seda teha, sest see, mida nad on teinud, on sisuliselt, teate küll, reetmine,» sõnas president varem usutluses telekanalile Fox News.

Anonüümne ametnik kirjutas kolmapäeval arvamususloos pealkirjaga «Kuulun vastupanuleeri Trumpi valitsuse sees» («I Am part of the Resistance Inside the Trump Administration»), et Trumpi enda personal näeb presidendis ohtu riigile, rõhutades samas, et presidendile vastu töötavad ametnikud on pühendunud vabariiklaste päevakorrale ja ei ole demokraatide poolele üle läinud.

«Paljud kõrged ametnikud tema enda valitsuses töötavad püüdlikult seestpoolt osa tema päevakorra ja tema halvimate kalduvuste pärssimiseks,» kirjutas ametnik. «Ma tean, sest olen üks neist.»

«Me usume, et meie esmane kohus on töötada selle riigi hüvanguks ja president jätkab käitumist viisil, mis on kahjulik meie vabariigi tervisele,» kirjutas ta.

Anonüümne ametnik kirjeldas kaherajalist presidentuuri, milles Trump ütleb üht ja tema personal teeb teadlikult midagi muud, ja tõi näiteks presidendi kalduvuse eelistada autokraate ja diktaatoreid.

Ametnikud tegelevad aktiivselt enda isoleerimisega Trumpi "impulsiivsest, vastasseisu otsivast, väiklasest ja ebatõhusast" juhtimisstiilist, kirjutas ta, lisades, et probleemi keskmes on presidendi «amoraalsus».

Times tunnistas, et astus anonüümset arvamuslugu avaldades «harvaesineva sammu», kuid lisas, et ametniku töökoht sattuks tema isiku avaldamise korral ohtu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles