Galerii: Rukki kanali süvendustöid tehakse ööpimeduses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mandi ja Hiiumaa vahel laevaliikluse parandamiseks teeb Rukki kanalis süvendustööd Taani lipu all sõitev laev Margrethe Fighter.

Margrethe Fighter on 34,5 meetrit pikk ja kandevõimega 425 tonni. Rukki kanali süvendus- ja hooldustööde eesmärk on saavutada kanali minimaalseks sügavuseks 5,2 meetrit, mis tagaks parvlaevaliikluse mandri ja Hiiumaa vahel ka madala veetaseme korral. Süvendustööd lähevad riigile maksma üle 650 000 euro. 

Madala veetaseme tõttu seisid Hiiumaa liini parvlaevad sel talvel ja kevadel mitu päeva ning sõitsid osa ajast Heltermaalt Rohuküla asemel Virtsu sadamasse.

Taani lipu all seilav Margrethe Fighter on töötanud juba aastaid süvendustöödel, laev on mehitatud väga oskusliku ning kogenud meeskonnaga. Siin töötavad ka mõned meeskonnaliikmed, kellel on sellel laeval juba kolmkümmend aastat tööstaaži.

Kuidas saadakse hakkama pimedas töötamisega? See laev on varustatud spetsiaalse süvendustehnikat juhtiva tarkvaraga, mis aitavabki süvendustöid teha nii päeval kui ka öösel.

Loomulikult on öine töö meeskonnale keerukam ja väsitavam, aga ollakse juba harjunud. Nad on teinud süvendustöid ka merekaablite ja torujuhtmete läheduses. Töö maht on suur, kuid nad on kindlad, et jõuavad pooleteist kuuga oma ülesandega valmis, peaasi et ilma hoiaks. Tormiga kahjuks tööd teha ei saa.

Vastavalt väljastatud vee erikasutusloale peavad kõik tööd olema tehtud käesoleva aasta 15. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles