Trumpi inauguratsiooni jäädvustanud fotograaf: muutsin pilte (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul: Donald Trumpi inauguratsioonitseremooniale saabunud pealtvaatajad 2017. aasta 20. jaanuaril. Paremal: Barack Obama inauguratsioonitseremooniale saabunud pealtvaatajad 2009. aasta 20 jaanuaril. Mõlemad pildid tehti umbes samal kellaajal.
Vasakul: Donald Trumpi inauguratsioonitseremooniale saabunud pealtvaatajad 2017. aasta 20. jaanuaril. Paremal: Barack Obama inauguratsioonitseremooniale saabunud pealtvaatajad 2009. aasta 20 jaanuaril. Mõlemad pildid tehti umbes samal kellaajal. Foto: Reuters Staff / REUTERS/Scanpix

USA valitsuse fotograaf ütles uurijatele, et muutis meelega fotosid president Donald Trumpi inauguratsioonitseremooniast, vahendab CNN.

Valge Maja fotograaf eemaldas piltidelt tühjad augud ja muutis sinna kogunenud rahvamassi näiliselt suuremaks. Tunnistus oli 2017. aastal algatatud juurdluse dokumentide seas.

Pärast Trumpi ametissevannutamise tseremooniat hakati sotsiaalmeedias võrdlema pilte Trumpi ja tema eelkäija Barack Obama tseremooniatele saabunud rahvamassist. Trump väitis, et sündmuse jäädvustused ei olnud kooskõlas sellega, mida tema lavalt nägi. Trumpi tollane pressisekretär Sean Spicer kutsus seejärel kokku ajakirjanikud ja väitis, et Trumpi ametissevannutamist tunnistama saabunud rahvamass oli ajaloo suurim.

Toimetatud pilt Trumpi inauguratsioonitseremooniast. 
Toimetatud pilt Trumpi inauguratsioonitseremooniast. Foto: Lucas Jackson / Reuters/Scanpix

Fotograafi isik ja paljude teiste Valge Maja ametnike nimed eemaldati dokumentidest.

Seejärel võtsid Trump ja Spicer ühendust Ühendriikide avalikke ruume haldava riikliku pargiteenistusega ja palusid näha sündmusest tehtud pilte. Ametnike sõnul jäi neile mulje, et neilt oodati pilte, kus rahvamass täidab enamuse fotost.

Ühe fotograafi sõnul saabus ta tööle umbes 30 minutit pärast Spiceri ja pargiteenistuse ametniku kõnet. Seejärel toimetas ta pilte, sealhulgas lõikas alumise osa piltidest, kus rahvast polnud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles