Hõbemägi: europarlamendi valimistel on oodata kõva rabelemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand ja Jevgeni Ossinovski Pärnu jahtklubis.
Indrek Tarand ja Jevgeni Ossinovski Pärnu jahtklubis. Foto: Mailiis Ollino

Ajakirjanik Priit Hõbemägi rääkis Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et ainuüksi sotsiaaldemokraatidel on europarlamendi saadikute kohale sedavõrd palju tugevaid kandidaate, et eeldata võib kõva rabelemist.

Üks tugev kandidaat on Hõbemägi sõnul kindlasti Indrek Tarand, kes hiljuti teatas, et kandideerib riigikogu valimistel sotside nimekirjas. Ühtlasi on Tarand oma eesmärgi ka avalikult välja öelnud ehk ta tahab saada Euroopa Komisjoni volinikuks. «Ja selles pole midagi halba. Tarandi jätmine pelgalt riigikogusse oleks tema Euroopa kogemuse raiskamine. Lõpuks on ta ju normaalne inimene, kes tunneb väga hästi Euroopa Liitu ja Euroopa Parlamenti,» märkis Hõbemägi.

Tema sõnul on sotsidel Tarandi kõrval väga tugev kandidaat Euroopasse veel ka Marina Kaljurand, lisaks Marinne Mikko, «kelle hing lihtsalt sügeleb Euroopa järele». «Nii et me võime Euroopa Parlamendi valimistel oodata kõva rabelemist,» märkis Hõbemägi.

Tarandi pluss on Hõbemägi sõnul see, et ta on aidatud ise väga tugevalt kaasa sellele, et europarlamendi valimistel on avatud nimekirjad ehk Brüsselisse läheb see, kes kõige rohkem hääli kogub, mitte see, kes on kusagil nimekirjas kõrgele kohale paigutatud. "Võib isegi oletada, et nii Kaljurand kui ka Tarand mõlemad pääsevad Euroopasse," lisas Hõbemägi.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar märkis, et Taradil on üks suur pluss, mida paljudel poliitikasse sukeldujatel pole - ta suudab rääkida nagu inimene, mitte nagu robot. «Ta suudab sinuga suhelda, ta vaatab silma ja ta viskab nalja, mis on pigem inimlikkuse tunnus, mitte kivistunud poliitiku tunnus,» rääkis Ruussaar.

Riigikogu valimised toimuvad 3. märtsil 2019. Paar kuud pärast seda, 23.–26. mail 2019 valitakse Euroopa Parlamenti. 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles