Õnne valem: just need 6 harjumust on maailma kõige õnnelikumate riikide kodanikel

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Kes meist ei tahaks olla õnnelik? Vaata, kas need maailma kõige õnnelikumate riikide inimeste harjumused on sulle juba omased.

1. Nad võtavad puhkust

Töö mängib olulist rolli inimeste heaolus, kuid sama tähtis on ka puhkus. Põhjamaades on ette nähtud, et inimesed võtavad igal aastal mitu nädalat puhkamiseks. See on kvaliteetaeg, mil saab tegeleda hobidega ja veeta rohkem aega perekonnaga.  
 

2. Nad lähevad tööle jala või rattaga

Õnnelikes riikides on inimesed aktiivsed ilma, et see oleks eraldi kohustus. Põhjamaades on tavaline, et autoga sõitmise asemel lähevad inimesed tööle jala või jalgrattaga. Värskes õhus liikumine aitab leevendada stressi ja ärevust, kirjutab Bustle.
 

3. Nad jälgivad Vahemere dieeti

Õnnelikes riikides on tavaline, et inimesed jälgivad Vahemere dieeti. «Rohkesti kala, pähkleid ja oliiviõli tagavad hea enesetunde ja aitavad ennetada Alzheimeri tõve teket,» sõnab doktor Alan Schlechter sellise toitumise kiituseks.
 

4. Nad hoiavad töö ja eraelu tasakaalus

Õnnelikes riikides võtavad inimesed aega, et oma hobidega tegeleda. «Täiskasvanueas tunnistavad paljud, et suur osa tegevustest, mis neile noores eas rõõmu pakkusid, on nüüdseks ainult mälestused,» ütleb doktor Schlechter. Hobide mahutamine ajagraafikusse nõuab palju tööd, aga on hea enesetunde seisukohast oluline. 
 

5. Nad veedavad aega pere ja sõpradega

Paljudes õnnelikes riikides on lähedastega aja veetmine inimestele prioriteediks. Olgu siis tegemist traditsioonilise õhtusöögiga sõprade juures või kiire kohvipausiga keset nädalat. Näost näkku kontakt rikastab meid.
 

6. Nad usaldavad teisi

Inimsuhted on õnnelikkuse seisukohast olulised ja uuringud näitavad, et suurem osa õnnelike riikide elanikke usaldab oma kaasmaalasi. Teiste inimeste headusesse ja usaldusväärsusesse uskumine tugevdab suhteid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles