Eesti Tare remondi eelarve sai paika

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Hindremäele oli Eestist kultuuripäevadele sõidu ette võtnud mitu muusikut. Pildil mängib karmoškat Viivika Kooser.
Lisaks Hindremäele oli Eestist kultuuripäevadele sõidu ette võtnud mitu muusikut. Pildil mängib karmoškat Viivika Kooser. Foto: Aare Hindremäe

Eesti Tare ees Krasnodarka külas avaneb nukker vaatepilt. Majaseinale maalitud rukkilillede vahelt jooksevad mõrad, mida ei jõua õieti kokku lugedagi. Sama raske on kokku lugeda kive, mida katusel enam ei ole.

Selline vaatepilt avanes augusti lõpus Krimmis Eesti talupidajale ja ettevõtjale Aare Hindremäele. Üle viie aasta taas Krimmi – nüüd aga hoopis teistsugusesse Krimmi – jõudnud mehele oli selge, et maja vajab hädasti remonti.

Samas ei ole see mingi uudis. Sellest, et kohaliku eestlaste kogukonna kohtumispaik on kehvas seisus, on räägitud aastaid. Viimati siis, kui EKRE poliitik Jaak Madison korjas remondi tarvis raha ja tahtis ise kohale sõita, et see üle anda.

Hindremäel oli kohale jõudes konkreetne plaan. Ta tahtis maja seisukorda hinnata ja kokku lüüa, mis võiks renoveerimine maksma minna. Teda aitas üks Sevastopolis elav eestlasest ehitusinsener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles