Eesti iluvõimlejad alustavad võitlust Tokyo olümpiale pääsemise nimel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Individuaalvõimlejad Carmen Marii Aesma, Melany Keler ja Vikoria Bogdanova.
Individuaalvõimlejad Carmen Marii Aesma, Melany Keler ja Vikoria Bogdanova. Foto: Indrek Kask/Eesti Võimlemisliit

Bulgaaria pealinnas Sofias algavad täna pühapäevani kestvad iluvõimlemise maailmameistrivõistlused, kus 61 riigi esindajad selgitavad välja parimad individuaal- ja rühmkava arvestuses ning selgub riikide võistkondlik paremusjärjestus.

Selle aasta tiitlivõistluste saagiks on 24 medalikomplekti ning kolm esimest piletit 2020. aasta Tokyo suveolümpiamängudele.

Eesti Võimlemisliidu teatel stardib Eesti koondis MMil kahes jaos. Esimestena astuvad 160 võimleja seas täna võistlustulle individuaalvõimlejad Carmen Marii Aesma, Viktoria Bogdanova ja Melany Keler (Eesti MV esikolmik). Võimlejad esitavad kolme peale kokku 10 kava, millest riikide võistkondlikku arvestusse lähevad 8 kõrgeima punktisummaga kava. 24 parimat võimlejat pääsevad finaalvõistlusele, kus selgub individuaalvõimlejate maailmameister.

Rühmkava koondis (Vasilina Kuksova, Helena Jäe, Carmely Reiska, Maria Trofimov, Maria Susi ja Lera Teino) alustab võistlust 15. septembril kahe kavaga. Konkurente on 36, esikolmik teenib lisaks MM-medalitele ka olümpiapääsmed.

Ülejäänud koondised jätkavad olümpiapääsmete jahti 2019. aasta MM-il, kuhu pääsevad vaid käesoleva aasta 24 parimat võistkonda.

Rühmkava kahe kava ja individuaalvõimlejate 8 parima kava punktisumma alusel selgub riikide paremusjärjestus. Selle suve alguses toimunud Euroopa meistrivõistlustel saavutas Eesti koondis riikide arvestuses 9. koha, rühmkava võistkond pääses aga finaalvõistlusesse ning teenis 8. koha.

Eesti koondise treenerid on Larissa Gorbunova, Julia Tjomuškina, Natalja Ratšejeva ja Natalja Bestšastnaja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles