Gaasitanklates müüdi rekordiliselt rohegaasi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AS Eesti Gaas

Augustis osteti gaasitanklates üle Eesti 493 000 kuupmeetrit eestimaist päritolu rohegaasi, mis ületab kõiki selle aasta varasemaid kuiseid tarbimise mahte, teatas Eesti Gaas.

«Nõudlus gaasi kui soodsa ja keskkonda hoidva kütuse järele on suurenenud, suudame täna oma tanklates müüa ära kogu Eestis toodetud rohegaasi mahu ning senist trendi vaadates näen ruumi ka müüginumbrite kasvuks,» ütles Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov pressiteates.

Augustikuus tankisid sõidukiomanikud kokku ligi 493 000 kuupmeetrit rohegaasi, mida on umbes 10 protsenti enam kui juulis. Kokku müüdi Eesti Gaasi tanklates augustis 713 800 kuupmeetrit surugaasi, millest rohegaas moodustas 70 protsenti.

Septembri algusest on gaasitoodetel Eesti Gaasi tanklates uued nimed. Rohegaas (rahvusvahelise lühendina CBM ehk compressed biomethane) on sada protsenti eestimaine taastuvkütus, mida toodetakse biolagunevatest jäätmetest. Maagaas+ (rahvusvahelise lühendina CNG+ ehk compressed natural gas+) tähistab imporditud maagaasi ja kohaliku rohegaasi segu.

«Viisime muudatuse sisse, et toodete nimetused peegeldaksid täpsemalt tangitava kütuse sisu ja päritolu ning kliendil oleks lihtsam valikut teha,» selgitas Raul Kotov. «Sõidukiomanikel on seega nüüdsest valida eestimaist päritolu toote ning imporditud maagaasil põhineva kombineeritud toote vahel, sealjuures gaaside keemiline koostis ja kvaliteet on samaväärsed ning autole sobivad mõlemad,» lisas Kotov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles