USAs vahistati Briti mereväelased (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HMS Queen Elizabeth.
HMS Queen Elizabeth. Foto: Shaun Roster / SWNS.com / Scanpix

Kuus lennukikandjal HMS Queen Elizabeth teenivat Briti mereväelast vahistati USA Florida osariigis. Politsei pidi ühe mehe taltsutamiseks kasutama ka taserit.

3 miljardit naela (3,35 miljardit eurot) maksva hiiglasliku lennukikandja HMS Queen Elizabeth kuus meeskonnaliiget vahistati USA Florida osariigi Jacksonville'i linnas ajal, mil nad olid laevalt maale lubatud. Viis neist vahistati avaliku korra rikkumise ja joobes olemise eest, teatas kohalik meedia.

Kolm meremeest olid aga politseinikele vastu hakanud ning ühe mehe rahustamiseks tuli ametnikel kasutada taserit.

Briti mereväe kõneisiku sõnul aidatakse kaasa USA ametivõimude uurimisele, aga edasisi kommentaare jagada ei soovitud. «Merevägi peab väga oluliseks nõuda oma teenistujatelt kõrgeima võimaliku käitumisstandardi säilitamist igal ajal,» teatas ta.

Jacksonville'i politseinik Larry Smith teatas, et teisi probleeme polnud Suurbritannia meremeestega seoses esinenud ning politsei suhtles ka laeval viibinud kõrgemate ohvitseridega.

Smith sõnas kohalikule ajalehele Florida Times-Union, et meremehed saabuvad aeg-ajalt linna. «Nad peksavad eelkõige üksteist vaeseomaks ja kaklevad omavahel. Kui nad oma hambad maast üles korjavad, on nad parimad sõbrad,» selgitas politseinik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles