Kanter jättis treeneritega sümboolselt hüvasti

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanteri treeningut jälgivad tema endised treenerid Vesteinn Hafsteinsson ja Uno Ojand.
Gerd Kanteri treeningut jälgivad tema endised treenerid Vesteinn Hafsteinsson ja Uno Ojand. Foto: Liis Treimann

«See on mu elu lõbusaim treening. Ja füüsilisim,» naerab kettaheitetreener Vesteinn Hafsteinsson. Kuigi kaheksa tiitlivõistluste medalit toonud koostöö Eesti edukaima sportlase Gerd Kanteriga lõppes juba kuue aasta eest, on islandlane nõus Kanterit neljapäeval toimuva karjääri viimase võistluse eel abistama. Viimast korda. «Vanamees annab näpunäiteid, kuidas areneda, jah,» lõõbib Kanter vastu ning trenn saab Kadrioru staadionil hoo sisse.

Tegelikult on 39-aastane Kanter nõnda kogenud tegija, et väga palju talle sellise kerge harjutuskorra ajal näpunäiteid andma ei peagi. Olümpiavõitja teeb esmalt sooja, siis imiteerib sinimustvalgete tossudega heiteliigutusi, viib need seejärel staadionile ning hakkab seeriaid tegema. Pärast paari heidet ligineb siiski ka Hafsteinsson ja võtab välja oma oranži fotoaparaadi. «Ma teen ikka videot kah!»

Viimati nähti üksteist Berliini EMil, kus Hafsteinssoni mõlemad hoolealused, Daniel Stahl ja Simon Pettersson Kanterit edestasid. Stahl sai 68.23ga hõbemedali, Pettersson oli 64.55ga neljas. Kanter oli rootslase taga 64.34ga viies, olles ühe sentimeetriga parem samuti karjääri lõpetanud Robert Hartingust.

«Mul oli ka ikka selle sentimeetri üle hea meel. Ikkagi vana konkurent,» räägib Hafsteinsson uhkusega. Sama uhke on ta ka nüüd, Kadrioru staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles